Főmenü

FORTIFLEX tabletta

Ízesített táplálék-kiegészítő tabletta az egészséges ízületek fenntartásáért kutyáknak

Választék:
- Fortiflex 225 mg tabletta - 15 kg alatti kistestű kutyáknak.
- Fortiflex 375 mg tabletta - 15-25 kg közötti közepes testű kutyáknak.
- Fortiflex 525 mg tabletta - 25-40 kg közötti közepes testű kutyáknak.

Célállatfaj: Kutya.

Tulajdonságok:
A kondroitin szulfát természetes kivonata az egyik fő proteoglikánja a porc mátrixnak. Az egészséges mátrix elengedhetetlen feltétele az erős ízületnek. A citozán, amelyet tengeri kagylókból vonnak ki, a kondroitin szulfátot megvédi az emésztő enzimektől. Ez a két összetevő erősíti egymás hatását, amely fenntartja az izületi porcok rugalmasságát, és ez által segítenek az egészséges ízület és mozgás fenntartásában.

Hatóanyagok és egyéb összetevők megnevezése (1 tabletta tartalmaz):

Fortiflex 375 mg tabletta:
- Kondroitin szulfát 20 kDa 95 %: 375 mg
- Citozán: 375 mg
- Epigallokatekin gallát (EGCG): 37 mg
- L szelén-metionin (LSM): ? mg

Fortiflex 525 mg tabletta:
- Kondroitin szulfát 20 kDa 95 %: 525 mg
- Citozán: 525 mg
- Epigallokatekin gallát (EGCG): 52 mg
- L szelén-metionin (LSM): 23 mg

Javallat:
Táplálék-kiegészítő az egészséges izületek fenntartására kutyáknak.

Fortiflex 375 mg tabletta
Táplálék-kiegészítő az egészséges izületek fenntartására közepes 15-25 kg-os kutyáknak.

Fortiflex 525 mg tabletta
Táplálék-kiegészítő az egészséges izületek fenntartására közepes 25-40 kg-os kutyáknak.

Izületi porc bevonja az összes csontvéget. Feladata hogy szabad, sima és súrlódásmentes mozgást biztosítson az izületeknek. Az idősebb kutyáknál, fokozott terhelésnek kitett munkakutyáknál, tenyészállatokon a porc rugalmassága csökkenhet, a porc elvékonyodhat és arthrosis alakulhat ki, amely merevvé teheti a porcot, ezáltal a mozgás fájdalmassá válhat. Izületi és csontműtétek után az izületi porc regenerációját elő kell segíteni. A Fortiflex ízesített táplálék-kiegészítő tabletta megvéd az idő előtti porc degenerációtól és segíti a porc regenerációját. A kondroitin szulfát természetes kivonata a porcszövet természetes összetevője. A citozán, amelyet tengeri kagylókból vonnak ki, a kondroitin szulfátot megvédi az emésztő enzimektől, valamint elősegíti a porchoz való eljutását. Az EGCG zöldteából kivont speciális vegyület, ami gyulladáscsökkentő hatású és csökkenti a porcszövet károsodását. Az LSM szabadgyök semlegesítő, sejtvédő, a porcállomány fő komponensét adó kollagén szintézisét serkenti.
Ez a négy összetevő erősíti egymás hatását, amely fenntartja az izületi porcok rugalmasságát és ezáltal segítenek az egészséges ízület és mozgás fenntartásában.

Adagolás, alkalmazási mód, felhasználási javaslat:
A készítmény általános adagja: napi 1 db tabletta közepes testű kutyáknak egy hónapig. Ezután tarthatunk 1-2 hónap szünetet. Évente 4-6 kúra javasolt (2 hónap vagy 1 hónap szünettel). Fokozott izületi terhelés (munkakutyáknál), súlyos izületi elváltozások esetén, valamint idős kutyáknál, műtétek utáni rehabilitációs időszakban folyamatosan adható napi 1 db tabletta. A tabletták ízesítettek, így az állatok általában szívesen elfogyasztják. Szájon át adható.

Ellenjavallatok: Nem ismert.

Mellékhatások: Nem ismert.

Különleges tárolási előírások:
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni!
Az eredeti csomagolásban tárolandó.

Kiszerelés:
30 db tabletta buborékcsomagolásban és papírdobozban.

Gyártó: Virbac S.A. - 06516 Carros Codex, Franciaország.

Tárolás: Fénytől védve, hűvös, száraz helyen tárolandó.

Felhasználható: A dobozon, csomagoláson jelzett időpontig.

Forrás: A termék csomagolásán található tájékoztató.

Utolsó módosítás a leírásban: 2009 december.

Kapcsolódó kifejezések:
Fortiflex tabletta, Fortiflex táplálék-kiegészítő tabletta, Fortiflex táplálékkiegészítő tabletta, Fortiflex ízesített táplálék-kiegészítő tabletta, Fortiflex ízesített táplálékkiegészítő tabletta, Fortiflex kapszula, Fortiflex táplálék-kiegészítő kapszula, Fortiflex táplálékkiegészítő kapszula, Fortiflex ízesített táplálék-kiegészítő kapszula, Fortiflex ízesített táplálékkiegészítő kapszula,Fortiflex 225 tabletta, Fortiflex 225 mg tabletta, Fortiflex 375 tabletta, Fortiflex 375 mg tabletta, Fortiflex 525 tabletta, Fortiflex 525 mg tabletta, Fortiflex 225 kapszula, Fortiflex 225 mg kapszula, Fortiflex 375 kapszula, Fortiflex 375 mg kapszula, Fortiflex 525 kapszula, Fortiflex 525 mg kapszula,