Főmenü

INNOTEK NO-BARK COLLARS BC-50E ugatásgátló nyakörv

Az Innotek elektromos impulzussal stimuláló nyakörv az egyik legbiztonságosabb, legkíméletesebb és leghatásosabb nevelő termékek egyike.

Helyesen használva, a nyakörv elektromos impulzusa megzavarja a kutyát, aki gyorsan megtanul elzárkózni az impulzus elől, így engedelmeskedni fog a parancsodnak.
Mint minden Innotek nevelő eszköznél, ennél a nyakörvnél is állítható az inger szint. Ez a tulajdonság / sajátosság azt jelenti, hogy azt a szintet használhatja, amelyik leginkább illik a kutya vérmérsékletéhez.

Figyelmeztetés:
Kérjük szánjon pár percet a „Használati utasítás" elolvasására az első használat előtt. Ez az kézikönyv fontos információkat tartalmaz, hogy segítse a sikeres nevelés előrehaladását.

A legjobb eredmények eléréséért a következő fontos szabályokat kövesse:
- Az elektromos kutyanyakörv csak kutyákon használható.
- A legtöbb kutyatulajdonos meglepődik mennyire hatékony az alacsony ingerszint használata, ezért használja a lehető legalacsonyabb ingerlést ami a kívánt magaviselet eléréséhez szükséges.
- Egy merülő elem megszakíthatja a működést, ezért ne használja, ha merül az elem.
- Hagyja, hogy hozzászokjon a kutyája a nyakörvhöz, mielőtt elkezdi nevelni.
- Ha azt akarja, hogy a kutyája természetesnek fogadja el a nyakörvet ne hozza összefüggésbe a kutya viselkedésének javításával.
- Ne hagyja a kutyán a nyakörvet 12 óránál hosszabb ideig.
- Mindig tartózkodjon a támadó viselkedéstől amikor a nyakörv a kutyán van.
- Az elektromos nyakörvet csak a tulajdonos szigorú ellenőrzése mellett lehet használni.
- Gyerekektől távol kell tartani!

Fontos!
Mivel minden kutyának egyedülálló vérmérséklete van, nem lehet tudni mi lesz a reakciója a termék használatakor. A kutya biztonsága érdekében kezdetben ajánlatos használni egy hosszú pórázt, hogy ellenőrzése alatt tartsd a helyzetet.
Egy agresszív, támadó állat szembefordulhat a gazdájával amikor kapja az ingert. Ezért ha tudja, hogy a kutyája könnyen agresszív lehet, ajánlatos beszélnie egy minősített kutyakiképzővel a termék használatával kapcsolatban.

Tartozékok:
Mielőtt elkezdi használni, ismerje meg közelebbről az alapvető alkotórészüket és működésüket.
A. Nyakörv:
Készülék hozzá van erősítve a nyakörv-pánthoz, ez a kicsi fekete doboz tartalmazza azt a kapcsolót, ami átadja az ingert a kutyának. Teljes hosszúság: 60 cm. Becsatolva: 53 cm. Nagyobb nyakméret esetén áttehető másik nyakörvre a készülék.
Víztaszító nyakörv egy 6 voltos elemmel van ellátva. Nem vízálló!
B. Ingerlő érintkezők:
A két különálló érintkező továbbítja az impulzusokat. Két érintkező garnitúrát tartalmaz a készlet, így különböző vastagságú bundáknál is lehet használnia nyakörvet.
C. Alkáli elem:
Cserélhető 6 voltos elem.

Ugatásgátló működése:
Ha a nyakörv a kutyájára helyesen fel van rakva, akkor az ugatásgátló nyakörv a kutya hangszálainak rezgéseire reagál ha a kutyája ugat, vonyít vagy morog. Ezeket a rezgéseket egy rezgésfeldolgozó rendszer felismeri, de a kutyája normál tevékenységeit nem befolyásolja. Az Innotek termékein nincsenek kényelmetlen kapcsolók vagy számlapok. Egyszerűen csak üzemelje be és az utasításoknak megfelelően tegye a kutyájára.
Ha a készülék a hangszál rezgéseit érzékeli egy rövid impulzust ad. Ezután 2 másodpercig nem ad impulzust (ha a kutya nem ugat). Amennyiben a kutya tovább ugat erősödik az impulzus, míg a kutya temperamentumának megfelelő szintet eléri. Az Ön új Innotek ugatásgátlója emelkedő impulzusszintekkel működik az 1-estől (legalacsonyabb) a 7-esig (legmagasabb). A szabadalmaztatott Auto-Set-Technika a nyakörvet automatikusan arra a szintre állatja be, amely a kutyáját hallgatásra bírja. Ha a kutyája először ugat, akkor 1-es szintű impulzust kap. Ezután 2 másodperc szünet következik, hogy a kutya az ugatást az impulzussal összefüggésbe hozza. Ha a kutya újból ugat, akkor már 2-es színtű impulzust kap, melyet újabb 2 másodperces szünet követ. Az Auto-Set-Technika addig emeli az impulzus szintjét, amíg a kutya abbahagyja az ugatást, de maximum a 7-es szintig. Az Innotek ugatásgátló nyakörv megvédi a kutyáját a túl erős impulzustól. Általában a kutyája abbahagyja az ugatást, amikor a 4-es impulzusszintet eléri az 5. perc után, amennyiben ez idő alatt a kutya nem ugatott, a készülék egy szinttel csökkenti az impulzus erejét, ebben az esetben a 3-as szintre (egy szinttel az előtte elért legmagasabb szintnél). Ha ezután megint ugat, úgy a 3-as szintű figyelmeztető impulzust kap, amelyet fel kell ismernie.
Az Auto-Set-Technika korrekt a kutyához. Ha a figyelmeztető impulzusra felhagy az ugatással, úgy a készülék vissza fog állni a legalacsonyabb szintre. Amennyiben a figyelmeztetés után is tovább ugat, az impulzus szintje emelkedni fog, míg eléri a legmagasabb szintet. A kutya gyorsan megtanulja, hogy az a legjobb, ha csendben marad, így elkerüli a büntetést. A kutyák különböző gyorsasággal tanulna, ezért kérjük legyen türelemmel! A nyakörv helyes használatával a kutya hamar leszokik a nem kívánt ugatásról.
Ha azt szeretné, hogy a kutyája ugasson, pl. védő szerepe van, vegye le egyszerűen a nyakörvet és a kutya minden korlátozás nélkül ugathat.

1. lépés - Helyezze fel a nyakörvet a kutyára
- A nyakörvet úgy állítsa be, hogy a kutyájának kényelmes legyen.
- A rövid érintkezőket a rövid szőrű kutyákhoz, a hosszú érintkezőket hosszú szőrű vagy nagy bundájú kutyákhoz javasoljuk.
- A nyakörvet úgy helyezze fel, hogy a doboz része a kutya álla alatt legyen. Az érzékelők 2,5 cm-rel a kutya hangszalagja fölé vagy alá helyezzük, ahol a rezgések a legjobban érzékelhetőek.
- A nyakörvet húzzuk meg olyan szorosra, hogy a kutyát a lélegzésben ne zavarja és egyik ujja beférjen a nyakörv és a kutya bőre közé. Figyeljen arra, hogy mindkét érintkező érintkezzen a kutya bőrével.
- Ha a kutyájának vékony nyaka van, vágjon le a szíjból annyit, amennyivel az hosszabb, de úgy hogy 10-15 cm még szabadon maradjon. A nylonszíj széle ne rojtosodjon ki, egy szál gyufával perzselje meg a vágott végét.

Fontos:
Ha a nyakörv túl laza, húzza meg vagy igazítsa úgy, hogy az illeszkedés megfelelő legyen.

Figyelem:
A kutya bőrének megfigyelése:
Csökkentse a bőrgyulladás kockázatát a megfelelő megfigyeléssel, ugyanis ha az az érzékelők túl szorosan illeszkednek és nyomják a kutya nyakát, fennáll a gyulladás veszélye. A következőket tartsa be ennek elkerülése érdekében.
- Ne hagyja a kutyán a nyakörvet 12 óránál hosszabb ideig.
- A nyakörvet ne húzza túl szorosra.
- A kutya nyakát vizsgája át naponta. Amennyiben bőrpírt talál, nyomásra érzékenységét tapasztal vagy sebes a kutya nyaka, legalább 48 óráig ne használja a terméket. Ha nem tapasztal gyógyulást, forduljon állatorvoshoz.
- Az érintkezőket és a kutya nyakát naponta mossa le enyhe szappanos vízzel és szárítsa meg teljesen. Ne felejtse el, hogy a készülék nem vízálló.

2. lépés - Üzembe helyezés és az ugatásgátló nyakörv vizsgálata
Mielőtt a nyakörvet a kutyájára helyezi, vizsgálja meg, hogy az rendeltetésszerűen működik. Figyeljen arra, hogy ilyenkor bekapcsolt állapotban legyen. A vizsgálathoz az érintkezőket egy kemény felületen, pl: asztalon (de ne üvegen) óvatosan húzza végig. Egy piros lámpa jelzi, hogy a készülék rezgést érzékel és impulzust ad. Gondoljon arra, hogy a készülék 2 másodperc szünetet tart az impulzus után, mielőtt a következőt adja. A szünetet egy sor gyors villogás jelzi. Miután biztos benne, hogy a nyakörv helyesen működik, akkor tegye fel a kutyára.

3. lépés - Kutya első gyakorlóórája
Ha a kutyája a nyakörvet első alkalommal viseli, Önnek meg kell figyelnie, hogy mi a helyes beállítás. Ne felejtse el, hogy a kutyának többször kell ugatnia, míg az ő temperamentumának megfelelő szintet eléri az impulzus. Ha Ön a készüléket megvizsgálta és látta piros fényt, állítsa vissza alapbeállításra. Vegye ki az elemet, várjon egy percet, azután ismét tegye vissza. A készülék az első gyakorlásnál 1-es szinten kell lennie. Helyezze el a nyakörvet 2,5 cm-rel a kutya hangszalagja fölé vagy alá, ahol a rezgések a legjobban érzékelhetőek. A kutyát hagyjuk 30 percig viselni a nyakörvet, mielőtt oka lenne az ugatásra. Az első gyakorlásnál figyeljen a kutyára. Ne felejtse el, hogy a kutyának többször is ugatnia kell, hogy az Auto-Set-Technika beállítsa a vérmérsékletéhez szükséges szintet. Kérjük vegye figyelembe, hogy a készülék nem ad további impulzust és nem is emeli azt, ha az ugatások között nincs 2 másodperc szünet. Ne felejtse el kutyáját dicsérni vagy jutalmazni, ha nem ugat. Várjon legalább 10-15 percet az utolsó ugatás után, mielőtt leveszi a nyakörvet. A nyakörv tárolja az utolsó figyelmeztetési szintet és ezen a szinten fog figyelmeztetni a következő felhelyezéskor.

Fontos:
- Mindig használjon gumi alátétet ha nedves, párás körülmények között használja a készüléket.
- Ha szükséges kis mennyiségű szőrt eltávolíthat a jobb érintkezés érdekében.
- Ne hagyja a kutyán a nyakörvet 12 óránál hosszabb ideig.
- Vizsgálja a kutya nyakán minden alkalommal.
- Rendszeresen ellenőrizze, hogy az érintkezők rendesen a helyükön vannak, nehogy elvesszenek.

Segítő tanácsok és a gyakorlás irányvonala
Az új ugatásgátló készülékét teljes mértékben kihasználhassa a következőkre figyeljen:
- Mindig figyelje, hogy a készülék rendesen működik mielőtt a kutyájára felhelyezni.
- Először szoktassa a kutyát a nyakörvhöz, mielőtt ugat. Ne hagyja, hogy a kutya a nyakörvet büntetéssel hozza összefüggésbe.
- Ne felejtse el a kutyáját dicsérni vagy jutalmazni ha nem ugat.

Hibakeresés:
Ha úgy gondolja, hogy a nyakörv nem működik rendesen, tegye a következőket:
- A nyakörvet helyezze fel újra.
- Cserélje ki az alkáli elemet.
- Az érintkezőket húzza meg kézzel.
- Bizonyosodjon meg róla, hogy az érintkezők érintik a kutya bőrét.
- Vágja rövidebbre a kutya szőrét vagy használjon hosszabb érintkezőket. Azonban ne borotválja le a kutya nyakán a szőrt.

Készülék ápolása:
Az ugatásgátló nyakörv nagyon kevés ápolást igényel. A készülék víztaszító, de nem vízálló. Szappanos vízzel mossa le a készüléket. Soha ne tegye mosogatógépbe vagy mosógépbe. A készülék belsejéhez ne nyúljon vagy ne próbálja megjavítani, ez garancia elvesztéséhez vezet. A készülék számítógépes áramköröket tartalmaz, amelyet csak a meghatalmazott személy javíthat.

KORLÁTOZOTT ÉLETHOSSZ GARANCIA:

A garancia csak az új termékekre vonatkozik. A jótállási feltételek akkor érvényesek, ha a hiányosságok normál használat mellett fordulnak elő és az észrevétel után haladéktalanul írásban tájékoztatják az Innoteket a jótállási időn belül. A jótállásba nem tartozik bele olyan hiba vagy kár ami fizikailag durva bánásmód vagy a termékkel való visszaélés eredménye. A jótállás érvényét veszti, ha a terméket megkísérlik átalakítani vagy megjavítani. A jótállás nem vonatkozik elveszett vagy törött készülékre.
Az Innotek termékei nem pótolják a normál kiképzést. Az Innotek nem szavatolja a termék hatásosságát a kutyák természete, illetve az Innotektől független körülmények miatt. Javítási igény esetén kérjük forduljon az Ön Innotek kereskedőjéhez

Fontos az elemek használata során:
- ne szedje szét azokat,
- ne zárja rövidre,
- ne tegye ki magas hőmérsékletre,
- ne égesse el,
- ne tegye magas páratartalmú helyre,
- gyermekektől tartsa távol,
- elemeket soha ne dobja a háztartási szemétbe, hanem az arra kijelölt helyre vigye el.

 

Innotek nyakörv ár, Innotek nyakörv ára, Innotek ugatásgátló ár, Innotek ugatásgátló ára, Innotek ugatásgátló nyakörv ár, Innotek ugatásgátló nyakörv ára, Innotek ugatás ellen nyakörv, Innotek ugatás elleni nyakörv, Innotek ugatás nyakörv, Innotek ugatás leszoktatás, Innotek ugatásról való leszoktatás, Innotek ugatásszabályzó elektromos nyakörv, Innotek ugatásgátló elektromos nyakörv, Innotek nyakörv ugatás ellen, Innotek BC-50 nyakörv ár, Innotek BC-50 nyakörv ára, Innotek BC-50 ugatásgátló ár, Innotek BC-50 ugatásgátló ára, Innotek BC-50 ugatásgátló nyakörv ár,  Innotek BC-50 ugatásgátló nyakörv ára, Innotek BC-50 ugatás ellen nyakörv, Innotek BC-50 ugatás elleni nyakörv, Innotek BC-50 ugatás nyakörv, Innotek BC-50 ugatás leszoktatás, Innotek BC-50 ugatásról való leszoktatás, Innotek BC-50 ugatásszabályzó elektromos nyakörv, Innotek BC-50 ugatásgátló elektromos nyakörv, Innotek BC-50 nyakörv ugatás ellen, Innotek No-Bark Collars BC-50 nyakörv ár, Innotek No-Bark Collars BC-50 nyakörv ára, Innotek No-Bark Collars BC-50 ugatásgátló ár, Innotek No-Bark Collars BC-50 ugatásgátló ára, Innotek No-Bark Collars BC-50 ugatásgátló nyakörv ár, Innotek No-Bark Collars BC-50 ugatásgátló nyakörv ára, Innotek No-Bark Collars BC-50 ugatás ellen nyakörv, Innotek No-Bark Collars BC-50 ugatás elleni nyakörv, Innotek No-Bark Collars BC-50 ugatás nyakörv, Innotek No-Bark Collars BC-50 ugatás leszoktatás, Innotek No-Bark Collars BC-50 ugatásról való leszoktatás, Innotek No-Bark Collars BC-50 ugatásszabályzó elektromos nyakörv, Innotek No-Bark Collars BC-50 ugatásgátló elektromos nyakörv, Innotek No-Bark Collars BC-50 nyakörv ugatás ellen, Innotek BC-50 No-Bark Collars nyakörv ár, Innotek BC-50 No-Bark Collars nyakörv ára, Innotek BC-50 No-Bark Collars ugatásgátló ár,  Innotek BC-50 No-Bark Collars ugatásgátló ára, Innotek BC-50 No-Bark Collars ugatásgátló nyakörv ár, Innotek BC-50 No-Bark Collars ugatásgátló nyakörv ára, Innotek BC-50 No-Bark Collars ugatás ellen nyakörv, Innotek BC-50 No-Bark Collars ugatás elleni nyakörv, Innotek BC-50 No-Bark Collars ugatás nyakörv, Innotek BC-50 No-Bark Collars ugatás leszoktatás, Innotek BC-50 No-Bark Collars ugatásról való leszoktatás, Innotek BC-50 No-Bark Collars ugatásszabályzó elektromos nyakörv, Innotek BC-50 No-Bark Collars ugatásgátló elektromos nyakörv, Innotek BC-50 No-Bark Collars nyakörv ugatás ellen,