Főmenü

MAGNUSSON

Néhány szó magunkról:

A Magnusson Petfood egy olyan kis svéd vállalat, mely sikeresen veszi fel a versenyt a nagy állateledel gyártókkal.

Sikerünk titka:
- Sütési eljárással, tűzhelyen készített kutyaeledel,
- kizárólag svéd alapanyagok felhasználása,
- szerves (természetes) alapanyagokat tartalmazó kutyaeledel előállítása,
- száraz kutyaeledeleink emberi fogyasztásra is alkalmas húsból (Meat & Biscuit), illetve húslisztből (Original) készülnek.

Miért sütünk?

Mi, a Magnusson Petfood-nál sütéssel készítjük kutyaeledeleinket! Azért választottuk ezt az időigényes eljárást, mert leginkább így őrizhető meg az alapanyagok természetes összetevője és aromája. A legtöbb kutya nagyon szereti a főtt táplálékot.

Szándékosan nem adunk semmilyen ízesítőt termékeinkhez, továbbá elzárkózunk az ipari méretekben alkalmazott olyan eljárásoktól, melyben a kutyatápot ipari zsírral permetezik be. Próbálja csak ki: ha belenyúl egy iparilag előállított extrudált kutyatápos zsákba, a keze zsíros lesz. A mi termékeinknél ez nem fordulhat elő.

Ha a tűzhelyen készített kutyatáp tényleg olyan nagyszerű, miért csak a Magnusson Petfood gyártja így a tápokat? Mert ezzel a gyártási eljárással nem lehet nagy mennyiséget előállítani. A tűzhelyen készített kutyatáp előállításához sok idő, sok munka, és igen összetett, sok lépésből álló technológia szükségeltetik, ami limitálja a megtermelhető mennyiséget. Míg mi egy év alatt 2.000 tonna terméket tudunk előállítani, a szakma „nagy fiúi" 30-60.000 tonnát. Ha a mi gyártási eljárásunkat akarnák használni, sokkal, de sokkal nagyobb gyárakat kellene építeniük.

Természetes alapanyagú KRAV-címkés kutyatáp:
A Magnusson Petfood-nál nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk az első - és mind a mai napig az egyetlen - kutyatáp gyártó cég, melyet a KRAV ellenőriz, és minősít.
Cégünket az IFOAM környezetvédelmi alap akkreditálta és látta el jogosítványokkal.
Az a tény, hogy cégünket a KRAV minősíti, Önnek, mint kutyatartónak azt jelenti, hogy kedvence mindig a lehető legegészségesebb, természetes anyagból készült táplálékot kapja tőlünk. A KRAV szabályzata megtiltja, hogy a gyártási folyamat során kemikáliákat, szintetikus anyagokat, ételtartósítókat, ipari zsírt vagy genetikailag módosított anyagokat használjon a gyártó.

Gyártó:
Magnusson Petfood AB, Habolund 197 93 Bro Sweden.