Főmenü

BEAPHAR DUOTRIN bolha- és kullancsirtó nyakörv kutyáknak


Beaphar Duotrin bolha- és kullancsirtó nyakörv kutyák részére A.U.V.
Permetrin (cisz:transz 25:75) Tetrametrin.


HASZNÁLATI UTASÍTÁS


Beaphar Duotrin bolha- és kullancsirtó nyakörv kutyák részére A.U.V. Permetrin (cisz:transz 25:75) Tetrametrin.

1. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJÁNAK, TOVÁBBÁ AMENNYIBEN ETTŐL ELTÉR, A GYÁRTÁSI TÉTELEK FELSZABADÍTÁSÁÉRT FELELŐS GYÁRTÓNAK A NEVE ÉS CÍME
Rodex Aqua Bt. (H-3516 Miskolc, Simándy Pál u. 39.).

2. GYÓGYSZERFORMA ÉS KISZERELÉSI EGYSÉG
Gyógyszeres nyakörv, 1 db.

3. HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE
Egy 20 grammos nyakörv tartalmaz:
Hatóanyagok:
Permetrin (cisz:transz 25:75) 0,48 g
Tetrametrin 0,12 g
Adjuváns: Piperonil-butoxid 0,60 g

4. JAVALLAT(OK)
Kutyák bolha (Ctenocephalides canis és Ctenocephalides felis), valamint kullancs (Ixodes ricinus és Dermacentor reticulatus) fertőzöttsége ellen. Folyamatos használata 12 hetes védelmet nyújt a bolhák és kullancsok ellen.

5. ELLENJAVALLATOK
Macskákon nem alkalmazható. Nem alkalmazható májbeteg állatokon vagy májkárosodás esetén. Nem alkalmazható beteg, betegségre gyanús, lábadozó állatokon, valamint bőrsérülések esetén. Nem alkalmazható vemhes és szoptató szukákon, valamint 12 hetesnél fiatalabb kutyakölykökön. Nem alkalmazható szintetikus piretroidokra ismerten túlérzékeny kutyákon.

6. MELLÉKHATÁSOK
Ritkán bőrirritáció előfordulhat. A nyakörvet azonnal el kell távolítani és állatorvoshoz kell fordulni, ha bőrirritáció vagy egyéb nem kívánatos hatás jelentkezik. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

7. CÉLÁLLAT-FAJ
Kutya.

8. ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT-FAJONKÉNT
Alkalmazás módja: Kizárólag külsőleg.

9. A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT
A Beaphar bolha-, és kullancsirtó fekete nyakörv kutyák részére A.U.V. nagy és átlagos testméretű kutyáknak készült. Közvetlenül a felhasználás előtt bontsuk ki a becsomagolt nyakörvet.
Kissé lazán helyezzük a kutya nyaka köré és úgy kapcsoljuk be a csattal, hogy két ujjunk a nyak és a nyakörv közé beférjen. A feleslegesen maradt részt vágjuk le. A készítmény folyamatos viselés esetén 12 hétig hatékony bolhák és kullancsok ellen. A nyakörv víz hatására sem veszíti el a hatékonyságát.

10. ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ
Nem értelmezhető.

11. KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK
25 Celsius fok alatt tárolandó. Közvetlen hőtől és napfénytől védve tartandó. A nyakörvet a felhasználásáig az eredeti, bontatlan csomagolásban kell tartani. Gyermekek elől gondosan el kell zárni!

12. KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉSEK
Különleges figyelmeztetések minden célállat-fajra vonatkozóan
Az újrafertőződés megakadályozása céljából, valamint erős bolhafertőzöttség esetén az optimális védelem érdekében az állat környezetét is érdemes megfelelő inszekticid készítménnyel kezelni.
A hatóanyagok különösen mérgezőek a halakra és a vízi szervezetekre, ezért a nyakörv felhelyezése után nem szabad úszni engedni a kutyákat, vagy úsztatás előtt mindenképpen le kell venni a nyakörvet. Meg kell akadályozni, hogy a kutya nyaldossa vagy rágcsálja a nyakörvet.
A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések
Azonnal el kell távolítani a nyakörvet, ha mellékhatások lépnek fel a nyakörv felhelyezése után.
A nyakörv szorosságát ellenőrizni kell.
Egy állatra egyidejűleg csak egy gyógyszeres nyakörv helyezhető fel.
Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések
A nyakörv felhelyezése és érintése után alaposan kezet kell mosni szappanos vízzel.
A készítmény felhelyezésével egyidejűleg nem szabad dohányozni, enni és inni.
Gyermekek ne játsszanak a nyakörvvel.

Vemhesség, laktáció vagy tojásrakás idején történő alkalmazás
Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt a célállat-fajon vemhesség és laktáció idején, ezért adatok hiányában a termék alkalmazása vemhesség és laktáció alatt nem javasolt.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók
Más ektoparazita-ellenes készítménnyel egyidejűleg nem alkalmazható.

Inkompatibilitások
Nem ismert.

Környezeti tulajdonságok
A nyakörv hatóanyagai rendkívül mérgező hatásúak a méhekre, a halakra és más vízi élőlényekre.

13. A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKAINAK ÁRTALMATLANNÁ TÉTELÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK (AMENNYIBEN SZÜKSÉGESEK)
A készítmény és a kiürült csomagolóanyag nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre.
Kérdezze meg a kezelő állatorvost, hogy milyen módon semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges állatgyógyászati készítményeket! Ezek az intézkedések a környezetet védik.

14. A HASZNÁLATI UTASÍTÁS UTOLSÓ JÓVÁHAGYÁSANAK IDŐPONTJA
2019. június 21.

15. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra.
Állatorvosi vény nélkül kiadható állatgyógyászati készítmény. Szabadon forgalmazható.
Forgalomba hozatali engedély száma: 4070/1/19 NÉBIH ÁTI (1db)


Figyelmeztetések:
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Kizárólag állatgyógyászati, állategészségügyi vagy állatápolási célra!
Kizárólag állat takarmányozási felhasználásra!
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg állatorvosát!
Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra!
Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!


Forrás:
A termék csomagolásán található tájékoztató, címke és / vagy használati utasítás.


Forrás: A termék csomagolásán található tájékoztató.


Utolsó módosítás a leírásban: 2020 május.


Kapcsolódó kifejezések:
Beaphar Duotrin ár, Beaphar Duotrin ára, Beaphar Duotrin termék, Beaphar Duotrin termékek, Beaphar Duotrin nyakörv kutya részére, Beaphar Duotrin nyakörv kullancs ellen, Beaphar Duotrin nyakörv bolha ellen, Beaphar Duotrin bolha ellen nyakörv, Beaphar Duotrin bolha elleni nyakörv, Beaphar Duotrin kullancs ellen nyakörv, Beaphar Duotrin kullancs elleni nyakörv, Beaphar Duotrin kutya nyakörv bolha ellen, Beaphar Duotrin kutya nyakörv kullancs ellen, Beaphar Duotrin kutya bolha elleni nyakörv, Beaphar Duotrin kutya kullancs elleni nyakörv, Beaphar Duotrin bolhanyakörv kutya részére, Beaphar Duotrin bolhairtónyakörv kutya részére, Beaphar Duotrin bolhairtó nyakörv kutya részére, Beaphar Duotrin bolha- és kullancsirtó nyakörv kutya részére, Beaphar Duotrin kutya nyakörv kutya részére, Beaphar Duotrin kutya bolhanyakörv kutya részére, Beaphar Duotrin kutya bolhairtónyakörv kutya részére, Beaphar Duotrin kutya bolhairtó nyakörv kutya részére, Beaphar Duotrin kutya bolha- és kullancsirtó nyakörv kutya részére, Beaphar Duotrin kullancsnyakörv kutya részére, Beaphar Duotrin kullancsirtó nyakörv kutya részére, Beaphar Duotrin kullancsirtónyakörv kutya részére, Beaphar Duotrin bolha- és kullancsnyakörv kutya részére, Beaphar Duotrin bolha- és kullancsirtónyakörv kutya részére, Beaphar Duotrin kullancsnyakörv kutyák részére, Beaphar Duotrin kullancsirtó nyakörv kutyák részére, Beaphar Duotrin kullancsirtónyakörv kutyák részére, Beaphar Duotrin bolha- és kullancsnyakörv kutyák részére, Beaphar Duotrin bolha- és kullancsirtónyakörv kutyák részére,