Főmenü

Beaphar FiproTec spot-on Cat


Fipronil tartalmú rácsepegtető oldat macskáknak.

Macskák kullancsfertőzöttségének (Ixodes ricinus) kezelésére; a kezelés időpontjában állaton lévő kullancsok 48 órán belül elpusztulnak. Macskák bolhafertőzöttségének (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére is szolgál, valamint a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás kezelésében is segítséget nyújt. A bolhafertőzöttség elleni védelem 5 hétig tart.

Hatóanyag: 50,0 mg Fipronil 0,5 ml-es pipettában.

Adagolása és az alkalmazás módja:
Kizárólag külsőleges és csak állatgyógyászati alkalmazásra! A lapockák között széthajtott szőrzetnél a bőrre illesztjük a pipetta hegyét és finoman összenyomjuk, hogy a tartalma fele-fele arányban ürüljön a bőrre két alkalmazási pontban, egyik a koponya alapjánál, a másik 2-3 cm-rel hátrébb legyen. Az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie.

Egy 0,5 ml-es pipetta egy macska kezelésére.

A készítmény nem alkalmazható:
- 7 hónaposnál fiatalabb és/vagy 2 kg-nál kisebb testtömegű macskákon,
- hatóanyaggal, vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység esetén,
- beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas, stb) vagy lábadozó állatokon,
- célállat fajtól eltérő fajokon, különösen nyulakon és tengerimalacokon,
- sebes vagy kórosan elváltozott bőrfelületen.

Fontos, hogy a készítményt olyan területre alkalmazzuk, ahonnan az állat nem tudja lenyalni, és kerüljük a macskák gyakori samponozását, mert a hatékonyság tartósságát ilyen esetekben nem vizsgálták. Alkalmazás után kezet kell mosni, a kezelt állatokat ne simogassuk, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad, valamint nem szabad hagyni, hogy a frissen kezelt állatok gazdáikkal aludjanak. A készítmény nyálkahártya- és szemirritációt okozhat, ezért kerülni kell, hogy szájba vagy szembe jusson, lenyelése ártalmas az egészségre.

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. A készítmény nem kerülhet természetes vizekbe.