Főmenü

BEAPHAR GENTLE LEADER fejhám

A Beaphar Gentle Leader használata javasolt tanításhoz, kiképzéshez, illetve olyan kutyák esetén, akik előszeretettel húzzák a pórázt sétáltatáskor. Alkalmazása esetén a kutyák „húzása" megszűnik, elfogadóbban, nyugodtabban viselkednek.

 

Méret tanácsadó:

S méret (kicsi):
- Kutyafajta: westie, yorkie, törpe uszkár, jack russell, border terrier, illetve közepes és nagy fajták kölykeihez.
- Orr körmérete: maximum ? cm. Nyakbőség: maximum: ? cm.

M méret (közepes):
- Kutyafajta: labrador, cocker és springer spániel, német juhász, boxer, retriever, dobermann, staffordshire bull terrier, stb.
- Orr körmérete: maximum 35 cm. Nyakbőség: maximum: 56 cm.

L méret (nagy):
- Kutyafajta: nagy német juhász, nagy labrador, rottweiler, újfunlandi, stb.
- Orr körmérete: maximum 45 cm. Nyakbőség: maximum: 62 cm.

 

Figyelmeztetés:
NEM SZÁJKOSÁR és NEM FOJTJA A KUTYÁT!

Tudományos alapokon tervezett eszköz, amely a kutyák természetes ösztöneit, reflexeit hívja segítségül a nem kívánatos viselkedés megszüntetésére, a tanulási folyamat rövidítésére.
1. Gyengéd nyomást gyakorol a nyak hátulsó részére, amely természetes relaxációs (nyugalmi) reflexet vált ki az állatból (mint amikor az anyaállat szállítja a kölykeit).
2. Gyengéd nyomást gyakorol az orrnyeregre, amely szintén természetes relaxációs reflexet vált ki az állatból.
3. Amerre az alul csatlakozó póráz fordítja a fejet, a kutya arra figyel, s arra megy (ha húzni akar, figyelme visszafordul a gazdájára).

Beaphar Gentle Leader fejhám előnyei:
- kényelmesen, pontosan méretre állítható orrhurokkal rendelkezik,
- semmilyen körülmények között nem csúszik le a kutyáról, így nincs szükség biztonsági zsinórokra vagy dupla pórázra,
- használható úgyis, mint egy egyszerű nyakörv.

Felhelyezési útmutató:
Alapvető fontosságú, hogy a Beaphar Gentle Leader fejhámot megfelelően helyezzük fel. Ellenkező esetben szükségtelen problémákat okozunk saját magunknak és kellemetlenséget kutyánknak.

Beaphar Gentle Leader fejhám részei:
1. Kapcsoló gyűrű a póráznak (control ring).
2. Állítható csúszó csat (adjustable sliding clamp).
3. Központi dupla D-gyűrű (centre double D-ring).
4. Orrhurok (nose loop).
5. Nyakörv (neck strap).
6. Csat.

Felhelyezés lépésenként:
1. lépés: Csatolja a kapcsoló gyűrűhöz a pórázt.
2. lépés: Nyissa ki a nyakörv csatját úgy, hogy egyik kezében az egyik részét, a másikban a másikat tartja, míg az orrhurok és a póráz szabadon lóg (T alakban).
3. lépés: Helyezze a nyakörvet a kutyára egészen a nyak felső részére (hátul a tarkóra, elöl az ádám-csutka fölé) és állítsa be olyan szorosan, hogy csak egy ujját tudja bedugni alá.
4. lépés: Vegye le a nyakörvet.
5. lépés: Az állítható csúszó csatot nyissa ki és húzza le a kapcsoló gyűrűig.
6. lépés: Mindkét hevedert a kezében tartva bújtassa a kutya orrát az orrhurokba, a nyakörvet pedig a korábban beállított helyzetbe csatolja fel.
7. lépés: A csúszó csatot tolja föl egészen az állkapocs alá és rögzítse úgy, hogy az orrhurok fölül a szemek előtt / alatt, oldalt a száj sarkai mögött legyen, s annyira hagyja lazán, hogy az orr húsos részéig előre lehessen húzni, de az orról ne lehessen lehúzni.

Előfordulhat, hogy eleinte egyes kutyák, főleg kölykök furcsának érzik a Beaphar Gentle Leader fejhám viselését és megpróbálják eltávolítani. Ez teljesen természetes reakció és hasonló fordulhat elő a normál nyakörvek első felhelyezésekor is. A kutyák rázhatják a fejüket vagy lábukkal próbálják levenni az orrhurkot, esetleg egyszerűen lefekszenek. Ilyen esetben 15-20 métert sétáljon a kutyával szép lassan, közben nyugtatólag beszéljen hozzá és bátorítsa. Ez általában elegendő az ellenállás megszüntetésére, az állat felismeri a gazda irányítását és rövid időn belül kellemes dolgokat fog társítani a Beaphar Gentle Leader viseléséhez: a jó kapcsolatot a gazdával, a családdal és barátokkal, jutalmat, stb.

A Beaphar Gentle Leader fejhámot a Minnesotai Egyetem Állatviselkedési Klinikájának professzora, Prof. Robert Anderson és az Amerikai Kutyakiképzők nemzeti szövetségének korábbi elnöke, Ruth Foster tervezték, s az Egyesült Királyság legelismertebb állatviselkedési szakembere, Dr. Peter Neville teljes támogatását is élvezi.

Utolsó módosítás a leírásban: 2010 szeptember.

Kapcsolódó kifejezések:
Beaphar ár, Beaphar ára, Beaphar termék, Beaphar termékek, Beaphar Gentle Leader ár, Beaphar Gentle Leader ára, Beaphar Gentle Leader termék, Beaphar Gentle Leader termékek, Beaphar Gentle Leader, Beaphar Gentle Leader fejhám, Beaphar Gentle Leader fejpóráz, Beaphar Gentle Leader fejszíj, Beaphar Gentle Leader harapóhám, Beaphar Gentle Leader harapópóráz, Beaphar Gentle Leader harapószíj, Beaphar Gentle Leader kutyakötőfék, Beaphar Gentle Leader orrhurok, Beaphar Gentle Leader pofahám, Beaphar Gentle Leader pofapóráz, Beaphar Gentle Leader pofaszíj, Beaphar Gentle Leader speciális szájkosár, Beaphar Gentle Leader száj hám, Beaphar Gentle Leader szájhám, Beaphar Gentle Leader szájpóráz, Beaphar Gentle Leader szájszíj, Beaphar Gentle Leader vezető hám, Beaphar Gentle Leader vezető nyakörv, Beaphar Gentle Leader vezető szíj, Beaphar fejhám, Beaphar fejpóráz, Beaphar fejszíj, Beaphar harapóhám, Beaphar harapópóráz, Beaphar harapószíj, Beaphar kutyakötőfék, Beaphar orrhurok, Beaphar pofahám, Beaphar pofapóráz, Beaphar pofaszíj, Beaphar speciális szájkosár, Beaphar száj hám, Beaphar szájhám, Beaphar szájpóráz, Beaphar szájszíj, Beaphar vezető hám, Beaphar vezető nyakörv, eaphar vezető szíj,