Főmenü

DUOBAND 2in1 bolha- és kullancsirtó és bőr- és szőrtápláló nyakörv kutya részére

Az esszenciális zsírsavak észterei hozzájárulnak a nyakörv tolerálhatóságához, bőr és a szőrzet egészséges állapotának fenntartásához.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

1. Állatgyógyászati gyógyszerkészítmény neve:
Duoband bolhairtó nyakörv kutyák részére A. U. V. Diazinon.

2. Ható- és segédanyagok megnevezése:
100 gr nyakörv tartalmaz:
Hatóanyag:
- Diazinon (dimpilát): 15,0 gr.
Segédanyagok: esszenciális zsírsavak észterei, di(2-etil hexil)-ftalát, epoxidált szójabab olaj, kalcium sztearát, színezékek, kolloidális szilicium-dioxid, polivinil-klorid.

3. Forgalomba hozatali engedély jogosultjának neve és címe, valamint az EEA területén a késztermék felszabadításáért felelős gyártó neve és címe, ha nem azonos az előbbivel:
Alfamed – 13eme rue LID 06517 Carros Cadex, Franciaország.

4. Célállat fajok: Kutya.

5. Javallatok:
Kutyák bolha (Ctenocephalides felis), és kullancs (Rhipicephalus sanguineus) fertőzöttsége ellen. Folyamatos viselés esetén 4 hónapos védelmet nyújt.

6. Adagolás- és alkalmazásmód(ok) célállat fajonként:
Külsőleg, egy nyakörv állatonként.
Csak közvetlenül a felhasználás előtt bontsa ki a nyakörvet a csomagolásból. Kissé lazán helyezze a kutya nyaka köré és a csattal úgy állítsa be, hogy két ujja a nyak és a nyakörv közé beférjen. A feleslegesen lelógó részt vágja le. A nyakörvet folyamatosan viselni kell, hogy hatását kifejtse. Négy hónapos védettséget nyújt a bolhák és a kullancsok ellen. Négy hónapos használat után a nyakörvet le kell venni az állat nyakáról és csak egy hónap pihentetés után szabad újabb szerves foszforsav-észter hatóanyagú nyakörvet felhelyezni. Az esszenciális zsírsavak észterei hozzájárulnak a nyakörv tolerálhatóságához, bőr és a szőrzet egészséges állapotának fenntartásához.

7. Helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat:
Az állatok gyakori úsztatása vagy samponos fürdetése kerülendő, vagy előtte a nyakörvet le kell venni, hogy ne csökkenjen a készítmény hatékonysága.

8. Ellenjavallatok:
Nem alkalmazható beteg, lábadozó, legyengült állatokon, valamint bőrsérülés esetén. Nem alkalmazható szív-, máj- és vesebeteg állatokon, illetve ha a kortörténetben a bronchospasmus szerepel. Vemhes vagy szoptató szukákon nem alkalmazható. Nem alkalmazható 12 hetes kornál fiatalabb kutyakölykökön. Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyagával szembeni ismert túlérzekenység esetén.

9. Mellékhatások:
Esetenként a nyakon bőrirritáció előfordulhat. A nyakörvet azonnal el kell távolítani és állatorvoshoz kell fordulni, ha bőrirritáció vagy nem kívánatos hatás, nyálzás, hasi fájdalom, vagy idegrendszeri tünetek, aluszékonyság, közömbösség vagy légzési nehézségek fordulnak elő a nyakörv felhelyezése után. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvosát!

10. Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
Nem értelmezhető.

11 Különleges tárolási előírások:
Gyermekek elől gondosan el kell zárni! 25 Celsius fok alatt, közvetlen hőhatástól és napfénytől védve tárolandó. A nyakörvet a felhasználásáig az eredeti, bontatlan csomagolásban kell tartani. Élelmiszerektől távol tartandó. Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A csomagolás első felbontása után felhasználható: 4 hónapig.

12. Különleges figyelmeztetés(ek):
Az állatokat a nyakörv felhelyezése előtt bőségesen meg kell itatni. Ne engedje, hogy az állatok rágcsálják a nyakörvet. Ne engedje, hogy az állatok egymás nyakörvét harapdálják.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:
Ne alkalmazzuk egyidejűleg más külső élősködő ellenes készítménnyel. Ne engedjük a nyakörvet viselő kutyát természetes vizekben úszni, mert a felszabaduló hatóanyag mérgező a halakra és más vízi élőlényekre. Nem zárható ki egy-egy kullancs megtapadása a kutyán, ezért az általuk közvetített fertőző betegségek átadását kedvezőtlen körülmények között nem lehet teljes mértékben kizárni. Az állatokról származó bolhák elszaporodásának megakadályozására az állatok pihenő és tartózkodási helyét megfelelő rovarirtó szerrel kezelni és porszívózni szükséges.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
A készítmény alkalmazásakor gumikesztyűt kell viselni. A nyakörv érintése után alaposan kezet kell mosni. A diazinon szerves foszforsav-észter, antikolineszteráz kezelés alatt állók vagy a hatóanyagra túlérzékeny személyek nem érintkezhetnek a nyakörvvel vagy más szerves foszforsav-észterrel. El kell kerülni, hogy a gyermekek a nyakörvvel bármilyen módon érintkezzenek, ne aludjanak együtt a nyakörvet viselő állattal. Ha a készítmény alkalmazása után rosszullét lép fel, orvoshoz kell fordulni.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:
Nem szabad a nyakörv használatának időtartama alatt, illetve a felhelyezését megelőzően 14 napig, és levételét követő 14 napig más szerves foszforsav-észter, valamint levamizol hatóanyagú készítménnyel az állatot kezelni. Nem alkalmazható együtt a fenotiazin csoportba tartozó neuroleptikumokkal.

Túladagolás, antidotumok: A diazinon szerves foszforsav-észter, amelynek túladagolása során acetikloin halmozódik fel. Ellenszere az atropin; oxim készítmények, Toxogonin vagy PAM, melyeket csak az állatorvos adhat be. Azonnal el kell távolítani a nyakörvet, és állatorvoshoz kell fordulni, ha bőrirritáció, allergiás reakciók vagy nem kívánatos tünetek jelentkeznének. A túladagolás tünetei aluszékonyság, közömbösség, vagy légzési nehézségek, nyálzás, hányás, hasmenés.

13. Fel nem használt készítmény vagy hulladékainak kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások:
A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. Nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre. A nyakörvből felszabaduló hatóanyag mérgező a madarakra, méhekre, halakra és más vízi élőlényekre.

14. Használati utasítás utolsó jóváhagyásának időpontja: 2012. április 17.

15. További információk:
Az állatgyógyászati készítménnyel kapcsolatos további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez.

16. Rendelhetőség: Kizárólag állatgyógyászati felhasználásra.

16.1. Forgalmazhatóság: Szabadon forgalmazható.

16.2. Kiszerelési egységek és (amennyiben a forgalombahozatali engedélyben fel van tüntetve) bonthatóság:

Átlagos testű kutyák részére 20 gramm tömegű és 58 cm hosszú nyakörv többrétegű (papír, műanyag, alumínium és műanyag) fólia tasakban és karton dobozban.
Vagy
Nagytestű kutyák részére 37 gramm tömegű és 65 cm hosszú nyakörv többrétegű (papír, műanyag, alumínium és műanyag) fólia tasakban és karton dobozban.

17. Forgalomba hozatali engedély száma:
- 3024/1/11 MgSzH ÁTI (1 db nyakörv) 58 cm.
- 3025/1/11 MgSzH ÁTI (1 db nyakörv) 65 cm.

Minőségét megőrzi:
A dobozon, csomagoláson jelzett időpontig.

Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra.

Forrás: A termék csomagolásán található használati utasítás.

Utolsó módosítás a leírásban: 2013 május.

Kapcsolódó kifejezések, címkék:
Duoband ára, Duoband nyakörv, Duoband vélemény, Duoband vélemények,Duoband kutya részre, Duoband kutyának, Duoband kutyáknak, Duoband hatása, Duoband használata, Duoband használati utasítás, Duoband nyakörv ára, Duoband nyakörv vélemény, Duoband nyakörv vélemények, Duoband nyakörv kutya részére, Duoband nyakörv kutyának, Duoband nyakörv kutyáknak, Duoband nyakörv hatása, Duoband nyakörv használata, Duoband nyakörv használati utasítás, Duoband bolha nyakörv ára, Duoband bolha nyakörv vélemény, Duoband bolha nyakörv vélemények, Duoband bolha nyakörv kutya részére, Duoband bolha nyakörv kutyának, Duoband bolha nyakörv kutyáknak, Duoband bolha nyakörv hatása, Duoband bolha nyakörv használata, Duoband bolha nyakörv használati utasítás, Duoband bolhairtó nyakörv ára, Duoband bolhairtó nyakörv vélemény, Duoband bolhairtó nyakörv vélemények, Duoband bolhairtó nyakörv kutya részére, Duoband bolhairtó nyakörv kutyának, Duoband bolhairtó nyakörv kutyáknak, Duoband bolhairtó nyakörv hatása, Duoband bolhairtó nyakörv használata, Duoband bolhairtó nyakörv használati utasítás, Duoband bolha elleni nyakörv ára, Duoband bolha elleni nyakörv vélemény, Duoband bolha elleni nyakörv vélemények, Duoband bolha elleni nyakörv kutya részére, Duoband bolha elleni nyakörv kutyának,Duoband bolha elleni nyakörv kutyáknak, Duoband bolha elleni nyakörv hatása, Duoband bolha elleni nyakörv használata, Duoband bolha elleni nyakörv használati utasítás, Duoband kullancs nyakörv ára, Duoband kullancs nyakörv vélemény, Duoband kullancs nyakörv vélemények, Duoband kullancs nyakörv kutya részére, Duoband kullancs nyakörv kutyának, Duoband kullancs nyakörv kutyáknak, Duoband kullancs nyakörv hatása, Duoband kullancs nyakörv használata, Duoband kullancs nyakörv használati utasítás, Duoband kullancsirtó nyakörv ára, Duoband kullancsirtó nyakörv vélemény, Duoband kullancsirtó nyakörv vélemények, Duoband kullancsirtó nyakörv kutya részére, Duoband kullancsirtó nyakörv kutyának, Duoband kullancsirtó nyakörv kutyáknak, Duoband kullancsirtó nyakörv hatása, Duoband kullancsirtó nyakörv használata, Duoband kullancsirtó nyakörv használati utasítás, Duoband kullancs elleni nyakörv ára, Duoband kullancs elleni nyakörv vélemény, Duoband kullancs elleni nyakörv vélemények, Duoband kullancs elleni nyakörv kutya részére, Duoband kullancs elleni nyakörv kutyának, Duoband kullancs elleni nyakörv kutyáknak, Duoband kullancs elleni nyakörv hatása, Duoband kullancs elleni nyakörv használata, Duoband kullancs elleni nyakörv használati utasítás, Duoband bolha- és kullancsirtó nyakörv kutya részére, Duoband bolha- és kullancsirtó nyakörv kutyának, Duoband bolha- és kullancsirtó nyakörv kutyáknak, Duoband bolha- és kullancsirtó nyakörv hatása, Duoband bolha- és kullancsirtó nyakörv használata, Duoband bolha- és kullancsirtó nyakörv használati utasítás, Duoband bolha- és kullancsirtó és bőr- és szőrtápláló nyakörv kutya részére, Duoband bolha- és kullancsirtó és bőr- és szőrtápláló nyakörv kutyának, Duoband bolha- és kullancsirtó és bőr- és szőrtápláló nyakörv kutyáknak, Duoband bolha- és kullancsirtó és bőr- és szőrtápláló nyakörv hatása, Duoband bolha- és kullancsirtó és bőr- és szőrtápláló nyakörv használata, Duoband bolha- és kullancsirtó és bőr- és szőrtápláló nyakörv használati utasítás, Duoband 2in1 nyakörv ára, Duoband 2in1 nyakörv vélemény, Duoband 2in1 nyakörv vélemények, Duoband 2in1 nyakörv kutya részére, Duoband 2in1 nyakörv kutyának, Duoband 2in1 nyakörv kutyáknak, Duoband 2in1 nyakörv hatása, Duoband 2in1 nyakörv használata, Duoband 2in1 nyakörv használati utasítás, Duoband 2in1 bolha nyakörv ára, Duoband 2in1 bolha nyakörv vélemény, Duoband 2in1 bolha nyakörv vélemények, Duoband 2in1 bolha nyakörv kutya részére, Duoband 2in1 bolha nyakörv kutyának, Duoband 2in1 bolha nyakörv kutyáknak, Duoband 2in1 bolha nyakörv hatása, Duoband 2in1 bolha nyakörv használata, Duoband 2in1 bolha nyakörv használati utasítás, Duoband 2in1 bolhairtó nyakörv ára, Duoband 2in1 bolhairtó nyakörv vélemény, Duoband 2in1 bolhairtó nyakörv vélemények, Duoband 2in1 bolhairtó nyakörv kutya részére, Duoband 2in1 bolhairtó nyakörv kutyának, Duoband 2in1 bolhairtó nyakörv kutyáknak, Duoband 2in1 bolhairtó nyakörv hatása, Duoband 2in1 bolhairtó nyakörv használata, Duoband 2in1 bolhairtó nyakörv használati utasítás, Duoband 2in1 bolha elleni nyakörv ára, Duoband 2in1 bolha elleni nyakörv vélemény, Duoband 2in1 bolha elleni nyakörv vélemények, Duoband 2in1 bolha elleni nyakörv kutya részére, Duoband 2in1 bolha elleni nyakörv kutyának, Duoband 2in1 bolha elleni nyakörv kutyáknak, Duoband 2in1 bolha elleni nyakörv hatása, Duoband 2in1 bolha elleni nyakörv használata, Duoband 2in1 bolha elleni nyakörv használati utasítás, Duoband 2in1 kullancs nyakörv ára, Duoband 2in1 kullancs nyakörv vélemény, Duoband 2in1 kullancs nyakörv vélemények, Duoband 2in1 kullancs nyakörv kutya részére, Duoband 2in1 kullancs nyakörv kutyának, Duoband 2in1 kullancs nyakörv kutyáknak, Duoband 2in1 kullancs nyakörv hatása, Duoband 2in1 kullancs nyakörv használata, Duoband 2in1 kullancs nyakörv használati utasítás, Duoband 2in1 kullancsirtó nyakörv ára, Duoband 2in1 kullancsirtó nyakörv vélemény, Duoband 2in1 kullancsirtó nyakörv vélemények, Duoband 2in1 kullancsirtó nyakörv kutya részére, Duoband 2in1 kullancsirtó nyakörv kutyának, Duoband 2in1 kullancsirtó nyakörv kutyáknak, Duoband 2in1 kullancsirtó nyakörv hatása, Duoband 2in1 kullancsirtó nyakörv használata, Duoband 2in1 kullancsirtó nyakörv használati utasítás, Duoband 2in1 kullancs elleni nyakörv ára, Duoband 2in1 kullancs elleni nyakörv vélemény, Duoband 2in1 kullancs elleni nyakörv vélemények, Duoband 2in1 kullancs elleni nyakörv kutya részére, Duoband 2in1 kullancs elleni nyakörv kutyának, Duoband 2in1 kullancs elleni nyakörv kutyáknak, Duoband 2in1 kullancs elleni nyakörv hatása, Duoband 2in1 kullancs elleni nyakörv használata, Duoband 2in1 kullancs elleni nyakörv használati utasítás, Duoband 2in1 bolha- és kullancsirtó nyakörv kutya részére, Duoband 2in1 bolha- és kullancsirtó nyakörv kutyának, Duoband 2in1 bolha- és kullancsirtó nyakörv kutyáknak, Duoband 2in1 bolha- és kullancsirtó nyakörv hatása, Duoband 2in1 bolha- és kullancsirtó nyakörv használata, Duoband 2in1 bolha- és kullancsirtó nyakörv használati utasítás, Duoband 2in1 bolha- és kullancsirtó és bőr- és szőrtápláló nyakörv kutya részére, Duoband 2in1 bolha- és kullancsirtó és bőr- és szőrtápláló nyakörv kutyának, Duoband 2in1 bolha- és kullancsirtó és bőr- és szőrtápláló nyakörv kutyáknak, Duoband 2in1 bolha- és kullancsirtó és bőr- és szőrtápláló nyakörv hatása, Duoband 2in1 bolha- és kullancsirtó és bőr- és szőrtápláló nyakörv használata, Duoband 2in1 bolha- és kullancsirtó és bőr- és szőrtápláló nyakörv használati utasítás,