Főmenü

DAZER ultrahangos kutyariasztó

Személyvédő kutyariasztó, kiemelkedő hatékonyságú eszköz kutyatámadás elhárítására.

A készülék 14 éve van forgalomban Magyarországon. A megbízhatóságát, hatékonyságát illetően ilyen hosszú ideje sok ezer vásárló teszteli és használja mindennap.

A DAZER amerikai importtermék. Kiterjedt kutatásokon alapuló fejlesztés eredménye, amelyet amerikai audiológiai és egyetemi szakemberek végeztek. A kutatásokat egy olyan audiológiai szakember kezdeményezte, aki közvetlen hozzátartozója révén tapasztalatot szerzett a megvadult kutyák okozta sérülésekről.

Műszaki adatok:
A készülék egy tenyérben elférő, ütésálló műanyagházzal ellátott, 9 V-os tartóselemmel működő, amely övre, nadrágzsebre is akasztható.

Súly: 12,2 dkg.
Méret (teljes):
- hosszúsága: 11,7 cm,
- szélessége: 5,5, cm,
- vastagsága: 3 cm.

A készüléket úgy specifikálták, hogy az csak a támadó, tehát az embernek sérülést okozható állat elriasztására legyen alkalmas. A szelíd vagy passzív állatot a készülék nem bántja, nem vált ki náluk különösebb reakciót, kivéve ha idomításra használjuk. Figyelem: A süket kutyákra pedig hatástalan, miután azok nem hallják az ultrahangot.

A készülék ezt a szelektálást úgy tudja elvégezni, hogy az állatban lévő passzív vagy negatív feszültséget megemeli majdnem az epilepsziás szintig, amit az állat nem tud elviselni és elmenekül a helyszínről. Saját állatra nem célszerű használni, mert a pozitív feszültséggel teli - gazdáját örömmel fogadó - állatot összezavarja. A saját kutya büntetésként éli meg a készülék által kiváltott feszültség növekedést, ezért jól lehet használni idomításra is, ha van olyan tulajdonsága, amiről le akarjuk szoktatni. Ha az állat olyan magatartásminták szerint viselkedik, ami nem elfogadható gazdája számára, akkor ezekről le lehet szoktatni a Dazer segítségével. A szóbeli parancs kiadása után használjuk rövid 1 mp-es időtartamra a Dazert úgy, hogy a kutya lehetőleg ne lássa a kezünkben. Néhány ismétlés után kialakul a kutyában a reflex az adott parancshoz, érzékeli az ultrahangot és később az ultrahang nélkül is, pusztán a szóbeli parancs kiadása után is végrehajtja a feladatot.

A közterületen lévő elszabadult vagy kóbor állatok 75-80%-a az idegen kutyák támadásától tartva - miután folyamatosan érzik idegen állatok szagát - védekezésre vagy támadásra alkalmas feszült állapotban vannak és nagyon kevés dolog kell ahhoz, hogy az embert megtámadják, pl.: ha saját kutyát tartanak a lakásban vagy udvaron, a ruházaton érzik a kóbor állatok az idegen kutya szagát és ez támadásra ingerelheti őket. A postásokat azért támadják meg többször, mert házról-házra járva a kapufélfához, ajtóhoz hozzáérve a ruházatukra tapadó idegen kutya szaganyagokat "képviselik", amely támadási reakciót válthat ki a kóbor állatokból. A készülék alapvetően ennek a kategóriának az elriasztására készült.

A kutyák másik nagy csoportját, a passzív állatokat, - amelyek 20-25%-os arányt képviselnek - a készülék nem bántja. A passzív kutya a Dazer hangjára csupán elfordítja a fejét - ezt azért teszi, mert így tudja meghatározni a hang irányát - és végzi a dolgát tovább. A fejfordítás nagyon fontos jelenség! Ez azt jelenti, hogy a kutya hallotta a készülék hangját, de azért nem menekül el, mert nincs benne támadási feszültség, amit a készülék az epilepsziás szint közelébe felemelhetett volna, és így nem vált ki az állatból menekülés reakciót.

Süket kutyák aránya a közterületen 0-2%-ra tehető, amelyre a készülék hatástalan. Ezek az állatok a készülék használatakor nem fordítják el fejüket, hanem mereven néznek az emberre, figyelve a mozgást. Célszerű őket kikerülni, és tartani a biztonságos távolságot.

Kettős védelemmel tartja távol a támadó kutyát. Az egyik az ultrahang feszültségnövelő hatása, a másik a készülék hangnyomása, amely olyan mértékű, hogy ember esetében akkut, halláskárosodást okozhat, ezért bekapcsolt állapotban közvetlen közelről nem szabad emberre fordítani.

A Dazer-t úgy kell használni, mint a TV távirányítóját. Ügyelni kell arra, hogy a készülék kövesse az állatot. Hatótávolsága elérheti a 15-20 métert is, amely függ az állatban lévő feszültségtől. Minél ingerültebb az állat, annál nagyobb távolságból hatásos a készülék. Használhatják idősek, gyerekek, sportolók, kerékpárosok, közszolgálati alkalmazottak, rendészeti szervezetek, polgárőrök, díjbeszedők, postások, stb... A készülékkel megvédheti a saját kutyáját a sétáltatás közben támadó idegen kutyáktól.
A Dazer kutyatávoltartót 15 országban sok ezer ember használja eredményesen, és jelentősen csökkentek a kutyaharapásokból adódó sérülések.

A készülék tesztelése megtörtént magyar szakemberek bevonásával is. Az emberre gyakorolt hatását a Munkavédelmi Tudományos Kutatóintézet, az állatra gyakorolt hatását a Vakvezető-kutyakiképző Iskola Neurológiai Laboratóriuma vizsgálta. A két vizsgálati anyag eredményeként a KERMI 6149/94. szám alatt kiadta a készülék forgalmazási engedélyét.

Figyelmeztetés:
A Dazer nem hatásos a kutya „territóriumán" belül, valamint beteg, süket kutyákra. Hatásosságát befolyásolja a kutya kora, temperamentuma, betanítása, az állat jelleme. A Dazer-t csak az agresszív kutyák támadása ellen, védekezésül használjuk, ne molesztáljuk vele a békés, nyugodt állatokat.
A készülék használatakor figyelni kell arra, hogy az állatnak mindig legyen menekülési útvonala. Szűk udvarban vagy lakásban, ha nem tud elmenekülni támadásba is fordulhat. Ha megtehető, ne keressük a bajt, kerüljük el a veszélyes állatot!

FONTOS!
Csak 9 V-os alkáli elemmel használható!
A készülék tartozéka 1 db elem. Elemcsere esetén kizárólag tartós elemet használjunk! Ne használjunk tölthető elemet!

Elem behelyezése és cseréje:
1. Vegyük le a két fémházas csavart a készülék alsó oldaláról.
2. A gombos oldalával felfelé tartva mozdítsuk el a tetőfedelet. A tartó és elem (ha behelyezett) az alsó félben kell maradnia.
3. Óvatosan toljuk az elemet előre és óvatosan emeljük, amíg az elem kijön a helyéről. (csere esetén).
4. Behelyezzük az új elemet a pólusoknak megfelelően. Toljuk addig, amíg a tartóban biztonságosan fekszik.
5. Visszatesszük a fedelet úgy, hogy a LED a helyére kerüljön.
6. Helyezzük vissza a két csavart, amit az 1 lépésben eltávolítottunk.

Garancia:
A készülékre a vásárlástól számított 1 év garanciát vállal a gyártó. A garancia a meghibásodott készülék kicserélését jelenti.
Nem vonatkozik a garancia az alábbi esetekre:
- Erőszakos behatás, törés, helytelen használat, gondatlanság, rongálás, nem rendeltetésszerű használat esetén.
- A készülék membránjának mechanikai sérülése esetén.
- Amennyiben nem tartós elemekkel használják a készüléket.
- Amennyiben a készülék elektronikus részében bárminemű beavatkozás, átalakítás, javítás alkatrészcsere történt.

Gyártó: K-II. ENTERPRISES, USA.

KERMI engedély száma: 6149/94.

Kapcsolódó kifejezések:
Dazzer kutyariasztó, Dazzer kutya riasztó, Dazzer ultrahangos kutyariasztó, Dazzer ultrahangos kutya riasztó, Dazzer személyvédő kutyariasztó, Dazzer személyvédő kutya riasztó, Dazzer kutyatávoltartó, Dazzer kutya távoltartó, Dazer kutyariasztó, Dazer kutya riasztó, Dazer ultrahangos kutyariasztó, Dazer ultrahangos kutya riasztó, Dazer személyvédő kutyariasztó, Dazer személyvédő kutya riasztó, Dazer kutyatávoltartó, Dazer kutya távoltartó,

Termékek linkjei: