Főmenü

GASTROFERM M-VIT por


Multivitamin és probiotikum nyúl részére.

Kiegészítő takarmány nyulak részére.

Használatával:
- nő a szaporulat, csökken a gyógyszerfelhasználás,
- gyógyszeres kezelések után gyors regenerálódást tesz lehetővé,
- természetes adalék, magas hatóanyagszint.

Nyúl igen érzékeny állatfaj.
Ez főleg abból adódik, hogy látszólagos igénytelenségük ellenére a legnagyobb mértékben van szükségük a természetes takarmányozásra, ugyanakkor a legkevésbé viselik el a modern állattartás egyes velejáróit / intenzív tartás, gyógyszerek, kémiai anyagok stb. A nyúl ősi táplálkozási igénye rendszeresen szenved csorbát a takarmányozásban. Az emésztőrendszer egészségi állapotának alapja - különös tekintettel a vakbélre - annak mikrobiológiai egyensúlya. A természetestől eltérő tartás és takarmányozás következtében az emésztőrendszerben élő több száz mikróba faj egyensúlya - bakteriális megbetegedéseket eredményezve - könnyen felborul és rendszerint hasmenéses megbetegedésekhez, sőt elhulláshoz vezethet. A megbetegedéseket végül kórokozók okozzák, de az okok többnyire a takarmányozásból adódó és az egyensúly felborulásában rejlő emésztési rendellenességek. Példaként említve a megfelelő rost-, energia-, fehérje arányt vagy a választás körüli takarmányozási problémákat.
Másfelől a nyúl különös gyógyszerérzékenysége miatt alakul ki gyakran ártalom, mérgezés. Sok gyógyszerrel váltható ki megbetegedés a bélflóra károsításával, az ennek következtében elszaporodó kórokozókkal.
A fentiekből következik milyen fontossága van a megelőzésnek, mely elsősorban az emésztőrendszer egészségi állapotán keresztül az állat erőnlétének, ellenálló képességének a fenntartására irányul. Ennek hatékony eszközei az emésztés és a bélműködés stabilizálását célzó természetes hatóanyagú készítmények a Gastroferm probiotikum.

Hatóanyaga és hatása:
Gastroferm por természetes hatóanyagú termékek fagyasztva szárított élő tejsavtermelő baktériumokat és kiegészítő anyagokat tartalmaznak. A tejsavtermelő baktériumok a természetes bélflóra hasznos tagjai és egy sor kórokozó ellenlábasai (E.coli, Clostridium, Salmonella, stb.). Huzamosan adagolva képesek az egészségi állapot fenntartására, az egyensúly stabilizálására. Hatékony a bakteriális megbetegedések megelőzésben, így a hasmenéses megbetegedések kiküszöbölésében is. Természeténél fogva segíti az emésztést, javítja az étvágyat, ezáltal javul a takarmány értékesülése is.

Alkalmazás előnyei:
- A nutritív szerekkel általában elérhető eredményeket Gastroferm M-Vit por természetes úton fél-egyharmad költséggel, jobb húsminőséggel, rezisztencia kialakulása és szermaradvány nélkül érjük el.
- Nagymértékben csökkenti a választás körül jelentkező problémákat.
- Anya és növendék állománynál alkalmazva csökken a szopóskori hasmenés kockázata, nő a szaporulat.
- Az esetleg szükségessé váló gyógykezelés hatékonyabb, a kezelt állatok felépülése gyorsabb.

Alkalmazás:
A nyulak egészséges bélflóráját visszapótló és fenntartó probiotikum. Az egészséges bélflóra lehetővé teszi a hasmenés, gyomor és bélgyulladás megelőzését, a vakbélemésztés javítását, stresszhatások kivédését, az elhullás csökkentését. Az optimális bélflóra hatására nő a szaporulat, csökken a gyógyszerfelhasználás, gyógyszeres kezelések után gyors regenerálódást tesz lehetővé. Kezdetben pár napig célszerű lehet fél adagot adni.

Célállat: Nyúl.

Összetétel:
Szőlőcukor, vitamin premix, tejsavtermelő baktériumok.

Garantált beltartalom / kg:
- A-vitamin:1.250.000 NE
- D3-vitamin: 300.000 NE
- E-vitamin: 2.200 mg
- K3-vitamin: 220 mg
- B1-vitamin: 300 mg
- B2-vitamin: 940 mg
- B6-vitamin: 450 mg
- B12-vitamin: 22 mg
- Pantoten sav: 1.800 mg
- Niacin: 4.500 mg
- Folsav: 100 mg
- Biotin: 120 mg

Tejsavbaktériumok:
Enterococcus faecium, Lactobacillus plantarum, Pediococcus ac: 1 x 10 a kilencediken CFU/gr.

Egészségügyi várakozási idő: Nincs.

Felhasználás:
Ivóvízben és száraz takarmányban.
Huzamosan vagy folyamatosan adjuk.
A nevelés utolsó napjáig etethető, várakozási idő és szermaradvány nincs.

Adagolás:
- 3-5 gr (kávéskanál) 10 liter ivóvízhez vagy
- 5-7 dkg (evőkanál) 100 kg takarmányhoz keverve.

Figyelmeztetés:
Mindig friss ivóvízbe vagy takarmányba adjuk a napi adagot.

Kiszerelés: 100 gr-os és 1 kg-os zacskós kivitelben.

Eltartható:
Felbontatlanul, eredeti zárt csomagban hűvös helyen gyártástól számított 6 hónapig.
Felbontatlanul, eredeti zárt csomagban 0-5 Celsius fok között gyártástól számított 12 hónapig.

Felhasználható: A csomagoláson jelzett időpontig.

Forrás: A termék csomagolásán található tájékoztató.

Utolsó módosítás a leírásban: 2012 szeptember.

Kapcsolódó kifejezések, címkék:
Gastroferm ár, Gastroferm ára, Gastroferm adagolás, Gastroferm M ár, Gastroferm M ára, Gastroferm M adagolás, Gastroferm M-vit ár, Gastroferm M-vit ára, Gastroferm M-vit adagolás, Gastroferm por ár, Gastroferm por ára, Gastroferm M por ár, Gastroferm M por ára, Gastroferm M por adagolás, Gastroferm M-vit por ár, Gastroferm M-vit por ára, Gastroferm M-vit por adagolás, Gastroferm por, Gastroferm por nyúlnak, Gastroferm por nyulaknak, Gastroferm por nyúl részére, Gastroferm probiotikum por, Gastroferm probiotikum por nyúlnak, Gastroferm probiotikum por nyulaknak, Gastroferm probiotikum por nyúl részére, Gastroferm nyúl probiotikum por, Gastroferm por nyulak részére, Gastroferm probiotikum por nyulak részére,