Főmenü

ATKATOX gyógyszeres korong


Parazitamentesítő korong.
Inszekticid tartalmú termék.

Lágyított pokivinilklorid hordozóanyagba beépített piretroid-szer kombinációt tartalmazó termék a hatóanyagon kívül pigmenteket, stabilizátorokat és egyéb, a gyártásmechanizmust segítő adalékokat tartalmaznak.
A műanyagban lévő inszekticidek úgy fejtik ki hatásukat, hogy a műanyag rendszerből a hatóanyag kimigrál a termék felületére. Ha ezt a hordozó anyagot tartalmazó réteget letöröljük a termék felületéről vagy más fizikai hatással (pl. csőrrel történő ledörzsölés, lábbal való érintkezés) eltávolítódik, akkor a felületén, egy-két napon belül ismét kialakul az egyensúlyi állapot s a felületen filmszerűen ismét megjelenik a hordozóanyagban a piretroid hatóanyag. Ha ez az eltávolítódás folyamatos, akkor az utánpótlás is folyamatosan történik. Atkatox termékben a hatóanyag koncentráció 2,22 %.

Inszekticidet tartalmazó parazita mentesítő korong.
Kifejezetten a díszmadártenyésztők kérésére lett kifejlesztve a termék. Korong kettős célt szolgál. Egyrészt a madár által lecsipkedett, leszaggatott darabok a kalitka aljára lehullva az ott elszaporodott atkákat, élősködőket öli meg. Gyártó legjobb tudomása szerint ilyen termék nincs Európában, illetve az EU-ban.

Termék összetétele védett mint Magyarországon, mint az Unióban.
1 db piros korong súlya: 1,7 gramm.
Hatóanyag szerkombináció koncentrátum %-a: 2,22 %.
Hatóanyag szerkombináció tömege: 0,037 gramm.
Szerkombináció megoszlása: Piperonil-butoxid Tetramin: Permetrin: %-osan 50 % 10 % 40 % gramm mennyiség: 0,0185 g/db 0,0037g/db 0,0148 g/db.HASZNÁLATI UTASÍTÁS


Atkatox gyógyszeres korong díszmadarak részére A.U.V.

Állatgyógyászati készítmény.

Atkák és egyéb külső élősködők irtására szolgáló készítmény, kalitkában tartott díszmadarak részére.

HATÓ- ÉS SEGÉDANYAGOK MEGNEVEZÉSE:
Minden korong tartalmaz:
Hatóanyagok: Permetrin (cisz:transz/25:75): 15,09 mg, Tetrametrin: 3,77 mg. Adjuváns: Piperonil-butoxid: 18,87 mg.

GYÓGYSZERFORMA:
Gyógyszeres korong.

KISZERELÉSI EGYSÉG:
1 darab.

CÉLÁLLAT FAJOK:
Díszmadarak.

JAVALLAT(OK):
Atkák és egyéb külső élősködők irtására szolgáló készítmény kalitkában tartott díszmadarak részére.

ADAGOLÁS ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA:
Külsőleg. Átlagos méretű kalitkába egy, nagyobb méretűbe vagy ahol nagyobb a madársűrűség több korong helyezhető el. A műanyag korongot a madarak ülőlécével egy vonalban célszerű elhelyezni úgy, hogy madár lábával, csőrével elérhesse azt. Így a korong felületére migrált hatóanyagokat a madár eljuttatja a saját testfelületére, illetve a kalitka különböző helyeire. A lecsipkedett korong darabok vagy a kalitka aljába helyezett korong segítheti a lehullott paraziták elpusztulását, illetve távol tartását.

KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK) HA SZÜKSÉGESEK:
Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
A piretroidok iránt ismert túlérzékenység esetén kerülni kell az állatgyógyászati készítménnyel való érintkezést. A korong elhelyezése és érintése után alaposan kezet kell mosni szappanos vízzel. Az alkalmazással egyidejűleg nem szabad dohányozni, enni és inni. A gyermekek ne játszanak a gyógyszeres koronggal.
Tojásrakás idején történő alkalmazás: Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt tojásrakás idején.

KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK:
Legfeljebb 25 Celsius fokon tárolandó. Közvetlen hőtől és napfénytől védve tartandó. A korongot a felhasználásáig az eredeti, bontatlan csomagolásban kell tartani.

KÜLÖNLEGES ÓVINTÉZKEDÉSEK A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNYEK VAGY HULLADÉKAIK ÁRTALMATLANNÁ TÉTELÉRE, HA SZÜKSÉGES:
Ártalmatlanná tétel: a helyi követelményeknek megfelelően. Az állatgyógyászati készítmény nem kerülhet sem a szennyvízbe, sem a háztartási hulladékba! A készítmény és a kiürült csomagolóanyag nem kerülhet természetes vizekbe vagy akváriumba, mert veszélyes lehet a halakra és már vízi élőlényekre.

A NYILVÁNTARTÁSBA VÉTEL ENGEDÉLYÉNEK JOGOSULTJA:
RoDeX Aqua Bt. 3516 Miskolc, Simándy P. u. 39. sz.

A NYILVÁNTARTÁSBA VÉTEL SZÁMA:
104/1/P/2016 NÉBIH ÁTI (1 db). Ezt a készítményt a NÉBIH a 128/2009 (X.6) rendelet 3.§-a alapján vette nyilvántartásba.

KIZÁRÓLAG ÁLLATGYÓGYÁSZATI ALKALMAZÁSRA.
SZABADON FORGALMAZHATÓ.
GYERMEKEK ELŐL GONDOSAN EL KELL ZÁRNI!


Forrás: A termék csomagolásán található tájékoztató / használati utasítás.

Utolsó módosítás a leírásban: 2018 november.


Kapcsolódó kifejezések, címkék:
Atkatox használata, Atkatox használati utasítás, Atkatox használati utasítása, Atkatox használati útmutató, Atkatox gyógyszeres korong madarak részére, Atkatox gyógyszeres korong díszmadarak részére, Atkatox permetrin korong madarak részére, Atkatox permetrin korong díszmadarak részére, Atkatox inszekticid korong madarak részére, Atkatox inszekticid korong díszmadarak részére, Atkatox parazitamentesítő madarak részére, Atkatox parazitamentesítő díszmadarak részére, Atkatox parazitamentesítő korong madarak részére, Atkatox parazitamentesítő korong díszmadarak részére, Atkatox parazitairtó díszmadárnak, Atkatox parazitairtó madárnak, Atkatox parazitairtó korong madárnak, Atkatox parazitairtó korong díszmadárnak, Atkatox parazitairtó permetrin korong madárnak, Atkatox parazitairtó permetrin korong díszmadárnak, Atkatox parazitairtó inszekticid korong madárnak, Atkatox parazitairtó inszekticid korong díszmadárnak,