Főmenü

HAPPY DOG HAPPY CAT VET FIBRE MIX porKiegészítő állateledel a szabályozott emésztési funkciókért.
Fiziológiai emésztés stabilizálásáért.
Prebiotikus hatású rostokkal.
Magas ballasztanyag tartalom.
Mannán-oligoszacharidokkal.

Happy Dog Vet Happy Cat Vet Fibre Mix ideális kutyák és macskák fiziológiai emésztésének stabilizálására. A prebiotikus rostok, mint például a pektin magas rosttartalma és az élesztő-sejtfaiból nyert mannán-oligoszacharidok (MOS) támogatják a kiegyensúlyozott bélműködést és a bélflóra regenerációját.
Happy Dog Vet Happy Cat Vet Fibre Mix beadása por formájában optimális adagolást tesz lehetővé – még kis mennyiségben is. Németországban készült a legszigorúbb minőség-ellenőrzés mellett!

Kiegészítő eledel felnőtt kutyáknak és macskáknak.

Összetétel:
Cellulóz, útifű, pektin (10,0 %), napraforgó-olaj, cikóriagyökér szárított, élesztőfélék szárított, (1,0 % kivonat; megfelel 0,2 % MOS-nak)

Analitikai összetevők:
- Nyers fehérje: 2,5 %
- Nyers zsír: 3,9 %
- Nyers rost: 44,5 %
- Hamu: 0,9 %
- Nátrium (Na) (Sodium): 0,1 %

Ez a termék esetén egy kiváló minőségű prémium eledelről beszélhetünk, amely színezékek nélkül készül. A porszemcsék színében és méretében kismértékű eltérések fordulnak elő a nyersanyagtól függően, ami nincs hatással a minőségre!

A töltési szintet műszaki feltételek határozzák meg.

Kiegészítő tudnivalók:
1 kissé púpozott mérőkanálnyi mennyiség kb 5 g-nak felel meg.

Lassú átállás:
Lassan változtasson a meghatározott napi adagoláson. Hirtelen változtatás nemkívánatos hatásokkal járhat az állat ürülékének állagát illetően. Kis adagokkal kezdve és a napi mennyiségeket növelve az ajánlott napi adagig lehetővé teszi a bélflóra és a bélmozgás optimális, fokozatos átállását a megnövekedett rosttartalomhoz igazodva. Az átállás fázist illetően egy hetes időszakra lehet számítani. Az ajánlott napi mennyiséget ossza el egyenletesen az étkezések között. Száraz eledel alkalmazása esetén javasoljuk, hogy az eledelt előzőleg kézmeleg vízben áztassa.

A por előzetes benevesítése:
Etetés előtt kézmeleg vízben áztassa be a port, és csak ezután keverjek hozzá a száraz vagy nedves eledelhez.

Az eledel mennyiségének pontos kimérése:
Mérleggel pontosan mérje ki az ajánlott mennyiséget.

Kutyák és macskák számára ajánlott napi mennyiség:

Testsúly: 3-4 kg
- minimális mennyiség: 1,5-2 g - maximális mennyiség: 3-4 g – vízmennyiség: 20-40 ml.

Testsúly: 5-10 kg
- minimális mennyiség: 2,5-5 g - maximális mennyiség: 5-10 g – vízmennyiség: 25-100 ml.

Testsúly: 15-20 kg
- minimális mennyiség: 7,5-10 g - maximális mennyiség: 15-20 g – vízmennyiség: 75-200 ml.

Testsúly: 25-30 kg
- minimális mennyiség: 12,5-15 g - maximális mennyiség: 25-30 g – vízmennyiség: 125-300 ml.

Testsúly: 30-40 kg
- minimális mennyiség: 15-20 g - maximális mennyiség: 30-40 g – vízmennyiség: 150-400 ml.

Testsúly: 50-60 kg
- minimális mennyiség: 25-30 g - maximális mennyiség: 50-60 g – vízmennyiség: 250-600 ml.


Forrás:
A termék csomagolásán / csomagolásában található tájékoztató, címke és / vagy használati utasítás.


Utolsó módosítás a leírásban: 2022 szeptember.


HASZNOS INFORMÁCIÓK

Happy Dog - Happy Cat VET Fibre Mix por egy prebiotikus terápiás kezelés kutyák és macskák bélrendszere számára. Hatékony megoldást kínál akut és krónikus bélgyulladás, diszbiózis, bélrenyheség, akut és krónikus hasmenés, illetve mérsékelt szorulás esetén.

Happy Dog Vet Happy Cat Vet Fibre Mix por ideális kutyák és macskák fiziológiás emésztésének stabilizálására. Az olyan hatékony prebiotikus rostok, mint a pektin magasabb rosttartalma és az élesztősejtek falából származó mannán-oligoszacharidok (MOS) felhasználása támogatják a kiegyensúlyozott bélműködést és a bélflóra regenerációját.
Happy Dog Vet Happy Cat Vet Fibre Mix por formájában történő beadása kis mennyiségek esetén is pontos adagolást tesz lehetővé.

Cellulóznak számos olyan tulajdonsága van, amely jótékony hatással van az emésztésre. Emészthetetlen élelmi rostként a cellulóz a bélben marad, és hozzájárul az ott található tartalom mennyiségéhez, de energiát nem szolgáltat. Ily módon a cellulóz „telt” érzést ad és elősegíti az egészséges bélmozgást és a szabályozott emésztést. A cellulóznak jótékony hatása van hasmenés esetén is, mivel megköti a vizet a bélben.
Pektin a „prebiotikumok” közé tartozik, mivel a bélbaktériumok fermentálják a vastagbélben (=oldható rost). A bélbaktériumok erjesztik a rost egyes részeit, és jótékony anyagcseretermékeket, például zsírsavakat hoznak létre, amelyek támogatják az egészséges bélflórát. A betegséget okozó baktériumok ilyenkor kevésbé tudnak megtelepedni a bélben, vagy felborítják a bélflóra egyensúlyát. Sőt, a pektin támogatja a bélnyálkahártya regenerálódását.

Psyllium (útifű) szintén prebiotikum, amely nagyon jótékony hatású hasmenés esetén, mivel nagy mennyiségű vizet és méreganyagokat köt meg. A psyllium az is jól ismert, hogy támogatja az emberek emésztőrendszerét. Felszívja a folyadékot, és kocsonyás réteget képez, amely bevonja és védi a bélnyálkahártyát. Ez a tulajdonság különösen értékes gyulladásos bélbetegségek esetén.

Az étrend-kiegészítő további elemei a MOS (mannán-oligoszacharidok) és a FOS (frukto-oligoszacharidok), pl. az inulin. E kémiainak tűnő koncepció mögött az élesztő sejtfalából származó természetes összetevők és a növényi rostok állnak. Tápanyagként szolgálnak a belekben élő hasznos baktériumok, például a tejsavbaktériumok számára és hozzájárulnak a szaporodásukhoz. Ily módon a MOS és a FOS támogatják a bélflóra egészséges egyensúlyát.

Etetési ajánlás
Fokozatosan kell áttérni az előírt napi adagra. A gyors átállás nemkívánatos hatással lehet az állatok székletének konzisztenciájára. Kezdve kis napi adagokkal, amelyek fokozatosan emelkednek az ajánlott napi mennyiség eléréséig, azt jelenti, hogy a bélflóra és a bélműködés lassan és optimálisan alkalmazkodik a rosttartalom növekedéséhez.
Az átállási szakasznak körülbelül egy hétig kell lezajlani. Az ajánlott napi mennyiséget egyenletesen osszuk el a napi étkezések között. Ha száraz tápot használ, javasoljuk, hogy előzetesen nedvesítse langyos vízzel.

A port nedvesítse langyos vízzel, majd keverje a száraz vagy nedves takarmányhoz.
A takarmány mennyiségét az ajánlatnak megfelelően, pontosan le kell mérni.Kapcsolódó kifejezések, címkék:
Macska székletlazító gyógyszer, Macska székrekedés ellen, Macska székrekedés kezelése, Macska székrekedés tünetei, Macska széklet lazítása, Macska hashajtó gyógyszer, Természetes hashajtó macskának, Természetes hashajtó macskáknak, Kutya székletlazító gyógyszer, Kutya székrekedés ellen, Kutya székrekedés kezelése, Kutya székrekedés tünetei, Kutya széklet lazítása, Kutya hashajtó gyógyszer, Természetes hashajtó kutyának, Természetes hashajtó kutyáknak