Főmenü

LEONARDO eledel

Az a jó benne, hogy a legjobb van benne

.....és azért, hogy a jövőben is így maradjon, csúcsminőségű hús és növényi alapú termékeinket kizárólag német mezőgazdasági üzemekből vásároljuk. Ezek az üzemek megfelelnek az élelmiszerekről alkotott törvény előírásainak és szigorúan ellenőrzik őket a hatósági állatorvosok. Ezenkívül a minőséget egy egészségügyi bizonyítvány igazolja és laboratóriumokban folyamatos ellenőrzés alatt áll a termék-előállítás. Mivel a Leonardo macskaeledelt Németországban állítják elő sok más macskaeledellel ellentétben ezt nem kell mesterséges tartósítószerekkel ellátni, s mégis friss marad. Éppen ezért vásárláskor ügyeljenek a termék eredetére. A különböző aromajavítók, szín- és ízanyagok könnyen allergiás reakciót válthatnak ki, ezért mindenképpen elkerülendő a felhasználásuk. Mi azt szeretnénk, hogy Ön jobban megismerje termékeinket. Pontosan egy olyan fontos kérdésben, mint a táplálás, ajánlatos mindig egy szakember véleményét kérni, aki minden kérdésünket meg tudja válaszolni.

Tápanyagok

Napjaink házimacskái, mint ahogy ezek vadon élő fajtái is kimondottan húsevők. A szabadon élő macskák fehérje és tápanyagszükségletüket a zsákmányállatokból fedezik. Ezzel ellentétben a házimacskák tápanyagellátásáért az emberek felelősek. A fontosabb tápanyagcsoportok fehérjékből, zsírokból, szénhidrátokból, ásványanyagokból, nyomelemekből és vitaminokból állnak. A cica szükséglete az élet különböző szakaszaiban folyton változik. A fiatal, valamint az anyamacskák fehérjében és zsírban gazdag eledelekre van szükségük. Az idős cicáknál az eledel fehérje és zsírtartalma alacsonyabb. Viszont a tápanyagok minőségére fokozottabban odafigyelünk. A szőrproblémákkal küszködő érzékeny cicák különös elvárásokat támasztanak bizonyos szénhidrátok, zsírok és fehérjék származása és összetétele elé. A túlsúlyos cicáknak energiaszegény táplálásra van szükségük. Ahhoz hogy Ön a cicájának a megfelelő ellátást biztosítsa, ajánlatos tudnia, hogy a Leonardo macskaeledelben levő különböző tápanyagok milyen hatással vannak az Ön cicájára. A következő áttekintés segít Önnek ezeket az összefüggéseket könnyebben megérteni.

A szépség belülről fakad. Hogy egy macska egészséges és csúcsminőségű fehérjéket kap azt szószerint érezhetik. A szép, selymes szőr és az erős izomzat tökéletes bizonyítékai annak, hogy a cica a csúcsminőségű nyersanyagok közül a legjobb fehérjét kapja. A fehérjén kívül a macskát a létfontosságú Argininnel és Taurinnal is ellátjuk.

Minden macskának egyéni az energiaszükséglete. A táplálék legfontosabb energiaforrásai a csúcsminőségű, jól emészthető zsírok. A macska így hozzájut a telítetlen zsírsavakhoz is (pl.: linolsavak, arachidonsavak), amelyek az anyagcserét javítják és a szép szőrzet kialakulásához elengedhetetlenek. A legújabb tudományos kísérletek bebizonyították, hogy a speciális zsírsavak az ellenálló képességet erősítik és csökkentik az allergiára való hajlamosság veszélyét is.

Egy teljes értékű eledelhez a szénhidrátok is szükségesek. A macska, mint húsevő nagyon érzékenyen reagál és ezért jól emészthető szénhidrátokra van szüksége. Azzal, hogy jól emészthető összetevőket válogatunk ki, s hogy egy különleges eljárással készítjük a tápokat, amely a tápban lévő szénhidrátokat leköti, biztosítjuk a cica csúcsminőségű és optimális táplálását.

Jó csontozat, erős fogazat, egészséges szervek és selymes szőr, mindehhez elengedhetetlen a cica szervezetének ásványanyagokkal való ellátása. Tény, hogy macskáink elődei sivatagi állatok voltak, így az ásványanyagokkal való ellátás különösen fontos követelmény. Így például a húgykiválasztó rendszer egészsége erősen függ az optimális nátrium, magnézium és kalcium ellátástól.

A vitaminoknál is különös igényei vannak a macskának. A macska mint kizárólagos húsevő nem tudja a növényi eredetű Beta-Carotint A-vitaminná átalakítani és így sokkal több speciális B-vitaminra van szüksége. Tehát a macska, amely állítólag 9 életű, a mai cicatartási gyakorlat miatt a vitaminokkal való ellátástól nagymértékben függ. Így tehát a vitaminok befolyásolják az immunrendszert, pozitív hatással vannak a vitalitásra és gondoskodnak a „hosszú cicaéletről".

Vitális összetevők

Jobb megelőzni, mint gyógyítani! Az egészség és létfontosságú összetevők alkalmazásával lehetséges a megelőzés, s így a hiány okozta tünetek sem fordulnak elő. A természet gazdagon kínálja ehhez a hatóanyagait, melyek a test harmonikus háztartását biztosítják. Az egészséges tápláláshoz szükséges hatóanyagok az alapjai a Leonardo eledeleknek. Macskájának alaposan átválogatva itt mindent megtalál, ami életerejét növeli. De mivel nem kell hogy minden automatikusan legyen minden macskának, ezért áruválaszték kínálatunkat speciálisan állítottuk össze létfontosságú összetevőkből.

Prebiotica / Pro Fibre

Hogy elkerüljük az emésztési problémákat, és hogy a cica a lehető legjobban érezze kifejlesztettük a Leonardo Prebiotica programot. Mindezt a ProFibre hozzáadása teszi kerekké és ezen belül is a túlsúlyos cicák esetében bizonyított a legfőképpen. Az emésztőcsatornában a táplálékot az enzimek bontják fel. A tartalmazott tápanyagok a bélfalon keresztül bejutnak a vérkeringésbe. A táplálékot azonban mégsem lehet soha teljes mértékben lebontani. A táplálék egy változó része, így például fehérjék, oldódó és nem oldódó növényi rostok vagy a lebontatlan keményítő a vastagbélbe kerül. Itt mikroorganizmusok vannak, amelyek a megemésztetlen táplálékrészeket tovább bontják. Amit a mikroorganizmusok enzimei már nem tudnak tovább bontani, az a széklettel távozik a szervezetből. A legújabb kutatási eredmények kimutatták, hogy a fent vázolt emésztési folyamat szakaszaira - valamint a cica közérzetére - pozitív hatással van egy sor speciális növényi rost céltudatos összeválogatása és csomagolása, pl.:
- feljavított bél-perisztaltika,
- csökkentett energia-felvételt és nagyobb telítettségérzet (fontos a túlsúlyos cicák esetében),
- a székletmennyiség szabályozása,
- egy "pozitív" vastagbél mikroflóra kialakítása.

A Leonardo Prebiotica-programja figyelembe veszi ezeket a felismeréseket és alkalmazza is őket, minden egyes eledelfajtában.

Leonardo Prebiotica-ProFibre

Pro lmmun

A macskákat intenzív mozgási lehetőség nélkül egyre gyakrabban tartják lakásokban, s ez oda vezet, hogy a cicák a természetes életkörülményekhez viszonyítva viszonylag ingerszegény és steril környezetben élnek. Ennek gyakran a túlzott érzékenység és a betegségre való hajlamosság a következménye. A legújabb kutatások, melyek az immunrendszerrel foglalkoztak, egy új lehetőséghez vezettek, ugyanis ezt a problémát meg lehet oldani a test immunrendszerének természetes gombakivonatok, mint a "Lighzi" és a "Shitake" pozitív hatását. Ezeknek a gombakivonatoknak aktív összetevői bizonyos szénhidrátvegyületek (Beta-Glucane), amelyeket a sejtfalakban is előforduló élesztőt is tartalmaz. Az élesztő ezen Beta-Glucane-cit a test védősejtjei felismerik, és receptorokhoz kötik őket. A következmény, hogy a házimacska saját immunrendszerét hasonló módon ingereljük, mint ahogy a szabadon élő macskák a természetben találkoznának a kórokozókkal. A Leonardo Pro lmmun programja tehát a speciális, élesztőből kivont, természetes Beta-Gluace hozzáadásával azt éri el, hogy az Ön cicája kevésbé érzékeny illetve betegségre hajlamos legyen. A védőrendszer ilyen ingerlése különösen az érzékeny cicák és kölykök felnevelése esetében pozitív hatású.